Etäterapia mahdollistaa kuntoutuksen ajasta ja paikasta riippumatta. Etäterapiassa terapeutti ja asiakas ovat keskenään vuorovaikutuksessa videovastaanoton avulla. Tammistolla käytämme monipuolisesti erilaisia kanavia etäterapian toteutukseen, tällä hetkellä käytössämme ovat mm. Viivi ja Zoom-etäterapiayhteydet. Nämä yhteydet ovat tietoturvallisia.

Etäterapiaa eri ikäisten kanssa
Lasten kanssa etäterapiassa korostuu usein ohjauksellinen ote. Terapeutti ohjaa lapsen kanssa työskentelevää aikuista toiminnoissa. Usein etäterapiassa tehdään samoja tehtäviä, kuin terapiassakin tehty, hyödyntäen myös kodista löytyviä välineitä. Etäterapia voi tapahtua arjen tilanteissa, ruokailutilanteessa terapeutti voi olla läsnä tabletin/puhelimen/läppärin välityksellä tai etänä voidaan vaikka pelata tai leikkiä. Terapeuteillamme on ollut valtavasti ideoita terapian toteutukseen; on rakennettu pelilautoja legoista, leivottu, järjestetty naamiaisia ja on myös käyty etänä ulkoilemassa.

Miten etäterapia toimii?
Ennen etäterapian aloitusta sen toteuttamisesta sovitaan aina yhdessä asiakkaan ja hoitavan terapeutin kanssa.
-tarvitset tietokoneen, tabletin tai älypuhelimen
-Tammistolla käytämme monipuolisesti eri menetelmiä etäterapian toteutukseen. Käytössä meillä ovat mm. Viivi Health –sovellus sekä Zoom. Terapeutiltasi saat ohjeet juuri sinulle soveltuvan alustan käytöstä.
-terapeutti lähettää sinulle joko sähköpostilla tai tekstiviestillä kutsun etäterapiatapaamiseen. Klikkaa kutsua ja ohjaudut etävastaanotolle.


Linkkejä aiheesta:
Toimintaterapeuttiliiton sivut etäterapiasta

Leijonaemojen kokemuksia etäterapiasta
https://leijonaemot.fi/tanaan-olen-vanhempi/


Kelan tutkimusblogi
https://tutkimusblogi.kela.fi/arkisto/5247


Ja täällä vielä Kelan julkaisusarjasta tietoa etäkuntoutuksen vaikuttavuudesta (toimintaterapia sivulta 160 alkaen)
https://www.kela.fi/documents/10180/0/Et%C3%A4kunt...